Test Internettfilteret

Internettfilteret "The Child Sexual Abuse Anti Distribution Filter" (CSAADF) er et samarbeidsprosjekt mellom Kripos og internettleverandørene i Norge. Bruk av filteret er frivillig og innebærer at internettleverandøren omadresserer trafikken til en server i sitt eget nett i stedet for at nettsiden som inneholder seksuelle overgrep mot barn vises. Alle sider som blokkeres er kontrollert av Kripos. Internettleverandørene står bare for den tekniske delen av omadresseringen.

Siden ikke alle internettilbyderne i Norge benytter dette filteret, er det mulig at du selv ikke har det. Du kan derfor få tilgang til sider som inneholder overgrep mot barn, eller kan bli sendt til en slik side mot din vilje. Kripos har opprettet en mulighet for å kontrollere hvorvidt din leverandør har dette filteret. Avhengig av hvilke innstillinger du har i nettleseren din, kan du få en advarsel om at du går til et område uten kryptering når du klikker på linken under.

Klikk her for å teste om din Internettleverandør benytter filteret

Testen vil åpnes i et nytt vindu og vise "stopp"-siden til venstre dersom leverandøren har filteret. Dette er den samme siden som du normalt vil se dersom nettleseren din forsøker å åpne en nettside som inneholder seksuelle overgrep mot barn. Dersom leverandøren din ikke har filteret, vil du se siden til høyre. Da kan du ta kontakt med din internettleverandør eller nettverksadministrator, og be dem om å undersøke muligheten for å begrense trafikken som går til sider som inneholder seksuelle overgrep mot barn.

Din internettrafikk omfattes av filteret
Din internettrafikk omfattes IKKE av filteret

       


Din internettrafikk omfattes av filteret                                        Din internettrafikk omfattes IKKE av filteret


Hvis du ikke vet hvilken Internettleverandør du bruker, kan du finne det ut slik:

  • Finn din IP adresse på www.ripe.net, på høyre side etter teksten "Your IP Address is"
  • Kopier og lim inn din IP adresse i søkefeltet under teksten "RIPE Database Search"
  • Klikk på knappen "go"